Waarom gerookte knoflook?

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 13:38

 

Wie graag knoflook gebruikt in de keuken, zal vast en zeker het probleem wel kennen: de knoflook die we doorgaans in de supermarkt kopen is droog en stug en loopt vrij snel uit waarna het niet meer te gebruiken is.

Om dit te voorkomen wordt rond Arleux al eeuwenlang de verse knoflook gerookt. In feite zijn het de wit-roze strengen die u kent, maar dan gerookt. Dat is dan gelijk ook het grootste verschil. Door de look koud te roken kan de streng, onder de juiste omstandigheden, tot 9 maanden worden bewaard, zonder tenen die verdrogen of uitlopen.

 

 

Hoe gebruik ik de gerookte knoflook?

Onze gerookte knoflook gebruikt u op identieke wijze als de gewone knoflook. Door de betere kwaliteit van de knoflook gebruikt u er iets minder van. 

 

Smaakt de gerookte knoflook gerookt?

De knoflook wordt gerookt om de houdbaarheid te verlengen en daarbij geeft het een subtiel bouquet mee. De knoflook smaakt niet sterk of bitter.