Wat gaan we er voor lekkers mee maken?

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 13:37

Het officiële… of officieuze recept van knoflooksoep uit Arleux

Voor 4 personen:

350 gram blokjes kruimige aardappel

125 gram geraspte wortel

90 gram gerookte knoflook

 

Laat de aardappel, wortel en knoflook in 2 liter bouillon gaarkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg wat peper en zout naar smaak toe.

Serveer naturel of met wat boter of geraspte Gruyèrekaas

 

Ik geef toe, de soep is wel wat saai zo. Ik maak haar graag nòg lekkerder met wat nootmuskaat, een scheutje room en wat stukjes gepofte knoflook. 

 

Knoflook poffen

Mjummjum! Niets lekkerder dan gepofte knoflook. Door het poffen wordt de look zacht en zoetig van smaak.

Gebruik kleine stukjes gepofte knoflook in de knoflooksoep, bestijk er je bruchetta mee, of serveer bij geroosterde aardappeltjes. Dat is hier thuis onze favoriet!

 

Haal de buitenste losse velletjes van de knoflookbol af. Zorg er wel voor dat de teentjes aan elkaar blijven zitten. Snijdt een klein stukje van de bovenkant af, besprenkel rijkelijk met olijfolie en zet de bol ondersteboven in een overschaal.

Ongeveer 1 uur in de oven op 160 graden. Als de tenen helemaal zacht zijn dan is de knoflook gaar

 

Tip

Maak het jezelf makkelijk; snijd een voorraadje knoflook voor heel de week. Bewaar de gehakte knoflook in een potje en giet er wat olijfolie overheen. Bewaar in de koelkast. Lekker snel, en zo hoef je niet ’s avonds met een knoflookgeur aan je handen naar de sportclub.